Sportlaan 55
1722XJ
ZUID-SCHARWOUDE
tel. 0226-752624.

HCSC JO15-1 heeft in een ware thriller gewonnen van LSVV JO15-3. In de laatste seconde trekt HCSC de wedstrijd over de streep: 3-4.

Er wordt voor deze 2de uitwedstrijd op rij afgereisd naar Zuid-Scharwoude, waar HCSC JO15-1 het opneemt tegen LSVV JO15-3. Beide ploegen kennen elkaar, in de 2de fase stonden zij ook al tegenover elkaar, wat resulteerde in een 2-3 overwinning voor de ploeg in het blauwwit. Met maar liefst 2 zieken, 2 afwezigen en 1 geblesseerde was het puzzelen met de opstelling, maar gelukkig konden we een beroep doen op Nick om in te vallen en was Evy, die deze week bij het team is gekomen, ook speelklaar zodat we toch met een 13-koppige selectie aan de wedstrijd konden beginnen.

LSVV begint furieus aan de wedstrijd. Het eerste kwartier bevindt de wedstrijd zich op de helft van HCSC en zij komen maar moeilijk onder de druk van de tegenstander vandaan. Al in de eerste minuut schieten ze op de lat en komt HCSC goed weg. Een 1-0 voorsprong in de 12de minuut is het gevolg, en ook de 2-0 volgt al snel 5 minuten later. HCSC creëert heel weinig, maar krijgt toch de kans op de 2-1. Een licht vergrijp in de 16 doet de scheidsrechter besluiten om een penalty toe te kennen. Denis gaat achter de bal staan en schiet snoeihard achter de keeper. HCSC komt iets beter in de wedstrijd, maar 1 minuut voor rust gaat het opnieuw mis. Een foutje in de 16 levert LSVV ook een penalty op. Deze wordt in eerste instantie nog gekeerd door Albarae, maar in de rebound is het alsnog raak. De ruststand is dan 3-1 in het voordeel van de thuisploeg.

In de rust worden er enkele omzettingen gedaan in het team en worden de mannen en dame opgepept om de 2de helft alles te geven: Winst is niet onmogelijk, maar dan moet het wel beter dan in de 1ste helft.

HCSC begint een stuk sterker aan de 2de helft. Met controleur Denis voor de verdediging wordt het een stuk makkelijker voetballen op het middenveld. Na 10 minuten scoort LSVV echter de 4-1, maar deze wordt afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten later beloont HCSC zichzelf met een doelpunt. Met een afgemeten pass van Evy in de diepte, weet Arshendrik het doel te vinden, 3-2.

Er zijn dan nog 25 minuten te gaan en eigenlijk gebeurt er niet zo heel veel meer, behalve enkele schoten die over of naast gaan.

Het venijn zit hem in de staart van deze wedstrijd. In de laatste minuut krijgt HCSC opnieuw een penalty toegekend. Nick legt de bal neer en ook dit buitenkansje wordt benut, 3-3.

Iedereen kan wel leven met een gelijkspel in deze wedstrijd, maar....

Arshendrik krijgt in de blessuretijd een tik op zijn knie en moet helaas het veld verlaten. Johnny vervangt hem voorin en hoe! Halverwege de helft van LSVV krijgt hij de bal aangespeeld en gaat richting het doel. Beheerst tikt hij de bal achter de doelman en hiermee bezorgt hij HCSC JO15-1 de eerste 3 punten in 2024!

Een echte thriller met een geweldige afloop, van 3-1 achter naar 3-4 winst, dat komt niet heel vaak voor. De staf is supertrots op de spelers dat ze dat voor elkaar hebben gekregen!

Volgende week spelen we thuis tegen het altijd lastige Schagen United, om 12:00. Alle support is welkom!

LSVV JO15-3 – HCSC JO15-1

Sportpark Voorwaarts, 10:45

3-4 (ruststand 3-1)