Verdiende winst HCSC JO15-1 bij uitwedstrijd tegen Uitgeest JO15-3!

Zienlaan 2
1911TR
UITGEEST
tel. 0251-312323

Op woensdagavond 18:30 uur speelden het JO15-1 team de uitwedstrijd tegen Uitgeest JO15-3. Deze wedstrijd was aanvankelijk op zaterdag gepland, maar op verzoek van HCSC verplaatst waaraan Uitgeest heel sportief heeft meegewerkt.

Van de vijftien spelers waren er aanvankelijk twaalf beschikbaar, maar helaas moest aanvoerder Jochem op het laatste moment afhaken vanwege ziekte. Wegens ziekte en verhindering was van het drietal coaches alleen Mark aanwezig, maar dat is hem wel toevertrouwd.

Zonder wisselspelers kwam het team op gang en al vroeg in de eerste helft maakte Pim de openingstreffer voor HCSC door rechts van het zestienmeter gebied de bal links langs de keeper van Uitgeest te plaatsen. Een lekker begin! Ongeveer tien minuten na de openingstreffer schoot Denis de tweede voor HCSC in het net. De aansluitingstreffer van Uitgeest kwam voor rekening van een doorgebroken spits die alleen op HCSC-keeper (en aanvoerder) Albarae af kwam rennen. Gepositioneerd op de rand van het zestienmetergebied schatte Albarae in dat hij achteruitlopend zijn doelgebied nog kon bereiken, maar helaas plaatste de spits goed en was de 1-2 een feit. De eerste helft werd bijna met een 2-2 afgesloten, maar vanwege buitenspel werd het doelpunt van Uitgeest afgekeurd.

Vroeg in de tweede helft schoot Evy de bal via de linkerhelft diep naar spits Arshendrik die ver voor zich uit plaatste, daarmee de keepster van Uitgeest passeerde en de bal vlak voor de achterlijn, links naast het doel, weer controleerde en zacht in het doel plaatste. Met een mooie marge van twee doelpunten voor ging het spel verder. Na twintig minuten werd een door Uitgeest op doel geschoten bal van tegen een speler van HCSC geschoten en daardoor van richting veranderd, door deze pech was keeper Albarae kansloos en werd de stand 2-3. De laatste minuten wist HSCS op basis van ‘power-play’ de voorsprong in stand te houden, waarbij spits Arshendrik zelfs de verdediging assisteerde. Een mooi staaltje van teamspirit. Na zeventig minuten speeltijd werd de wedstrijd afgefloten en nam HCSC de winst mee naar Den Helder.

Coach Mark Kapitein sprak zijn trots uit over het team dat, zonder wisselspelers, tot het eind van de wedstrijd sportief strijd heeft geleverd. Na deze overwinning is zijn team van de twaalfde naar de negende positie gestegen en ziet met vertrouwen de zware thuiswedstrijd op 20-04-2024 tegen Sporting Krommenie JO15-2 tegemoet. “Deze tegenstander staat op de vierde positie, maar met de inzet en het doorzettingsvermogen van HCSC JO15-1 is niets onmogelijk!” .