1562WB
KROMMENIE
tel. 075-6281572

Sporting Krommenie O23-2 – HCSC O23-1 5-1 (2-1)
Scoreverloop: 10) 1-0, 22) 1-1 Raul Yarzagaray, 38) 2-1, 50) 3-1, 53) 4-1, 84) 5-1

Scheidsrechter: onbekend
Kaarten: geen

Opstelling HCSC: Lars Baanvinger; Jesse de Boer, Gino van de Bovenkamp, Jeffrey Luiten, Gijs Tuik; Gavin Gajenthirakumar, Thijs Makelaar, Martijn de Bruin; Kai van de Bovenkamp, Reinder Bos, Raul Yarzagaray Wissel: Milan Schop, Danny Schop, Mats Boon, Abe Louwerens

Voor HCSC O23 startte zaterdag de tweede helft van de competitie. Na een zevende plaats in de najaarsreeks is HCSC ingedeeld bij vier andere ploegen uit het rechterrijtje, aangevuld met drie teams uit de eerste klasse B en C die ook in hun competitie minder hoog waren geëindigd. Één van die ploegen wasSporting Krommenie en dat was op deze zonnige zaterdag de eerste tegenstander. Wat HCSC mankeerde is niet bekend, maar het spel was het grootste deel van de wedstrijd het aanzien niet waard en tegen de toch echt niet zo imponerende thuisclub werd een 5-1 nederlaag geleden.

Omdat we op papier zijn ingedeeld bij redelijk gelijkwaardige tegenstanders had HCSC vertrouwen in een goede afloop, maar de start van de blauwwitten was allesbehalve groots te noemen. Het spel was statisch, de juiste kleur kon moeilijk bereikt worden en HCSC oogde behoorlijk besluiteloos. De thuisploeg, dat precies 11 man op de been had weten te brengen en niet over een trainer/coach beschikt, profiteerde daar binnen 10 minuten van door een 1-0 voorsprong te nemen. Pas na een minuut of 20 wist HCSC, dat geheel compleet aantrad, enige lijn in het voetbal te krijgen en dat leidde zowaar tot de gelijkmaker. Met een zuivere dieptepass stuurde Jeff de snelle Raul op avontuur. Hij liet zijn tegenstander ter plaatse en verschalkte de doelman met zijn eerste competitietreffer, 1-1.

Na deze gelijkmaker leek de partij redelijk in evenwicht al was Krommenie soms behoorlijk gevaarlijk, maar Lars wist verder onheil te voorkomen. Aan de andere kant kreeg ook HCSC wat kansen. Zo schoot Reinder na een interventie van Tijs net naast en Danny stuitte na een goed lopende aanval op de doelman. Zeven minuten voor het rustsignaal van de in spijkerbroek en winterjas opererende scheidsrechter, sloeg het noodlot echter toe voor HCSC. Lars dacht de bal uit een hoekschop makkelijk te kunnen vangen, maar tot zijn eigen afgrijzen liet hij de bal los en profiteerde Krommenie direct.

Tijdens de rust werd aangegeven dat er nog alle kansen lagen op een beter resultaat, maar dan zou er wel meer strijd geleverd moeten worden en de passing moest vele malen beter. De hoop die HCSC koesterde werd echter binnen 8 minuten de grond ingeboord, want tot twee keer toe mocht een Krommenie-speler uit een hoekschop ongedekt vrij inkoppen en deze 4-1 kwam HCSC nooit meer te boven. Bovendien was Tijs na de pauze niet meer teruggekeerd, omdat hij afscheid had moeten nemen van een teennagel en dat is een vrij pijnlijke geschiedenis.

De gastheren werd geen strobreed meer in de weg gelegd en het spel van HCSC deed werkelijk pijn  aan de ogen. Niets lukte meer en slechts een enkeling had nog de kracht om alles te geven. Krommenie waande zich in een speeltuin, want het kreeg alle ruimte van HCSC. Bovendien mocht de zeer geïrriteerde Gino blij zijn dat hij op het veld mocht blijven staan nadat hij een doorgebroken tegenstander had gevloerd. Het bleef slechts bij een vrije trap, maar uiteindelijk werd het toch nog 5-1 omdat een speler van Krommenie rustig 5 spelers van HCSC mocht uitspelen. Uiteindelijk verliet HCSC na 90 minuten het veld met het schaamrood op de kaken en we mogen aannemen dat iedereen beseft dat dit verreweg de slechtste wedstrijd van HCSC O23-1 was dit seizoen.

Maar in de sport krijg je altijd weer nieuwe kansen. Hopelijk kunnen we deze week op de training een flinke opkomst verwachten en kunnen we ons voorbereiden op de wedstrijd tegen Blokkers, aanstaande zaterdag en laat dat nou net de tegenstander zijn die 14 dagen met 2-1 werd verslagen tijdens een inhaalwedstrijd uit de eerste competitiefase. Er liggen dus zeker kansen voor HCSC en we verwachten dan ook een gemotiveerd team te zien dat alles wil geven om een goed resultaat te boeken.