1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

HCSC O23-1 – Vrone O23-1   9-1 (5-0)
Scoreverloop: 3) 1-0 Milan Schop,  6) 2-0 Tijs Makelaar (pen), 18) 3-0 Mats Boon, 25) 4-0 Danny Schop, 36) 5-0 Abe Lauwerens, 50) 6-0 Milan Schop, 53) 7-0 Jeffrey Luiten, 69) 7-1, 78) 8-1 Kai van de Bovenkamp, 84) 9-1 Reinder Bos

Scheidsrechter: Chella Raap
Geel: Lars Baanvinger (HCSC) en speler Vrone

Opstelling HCSC: Lars Baanvinger;
Jeffrey Luiten, Tijs Makelaar, Martijn de Bruin, Gijs Tuik; Milan Schop, Mats Boon, Gavin Gajenthirakumar; Reinder Bos, Kai van de Bovenkamp, Raul Yarzagaray Wissels: Danny Schop, Gino van de Bovenkamp, Abe Lauwerens

Tien dagen na de bekerwedstrijd tegen Vrone, kruisten beide ploegen zaterdag weer de degens met elkaar. Vorige week begonnen we niet sterk maar daar was nu absoluut geen sprake van want na de eerste helft leidde HCSC al met 5-0. Na de pauze was de scherpte, mede door de povere tegenstand, een beetje weg maar dat weerhield HCSC er niet van om het duel uiteindelijk af te sluiten met een 9-1 overwinning. Opvallend detail hierbij was dat de negen doelpunten door liefst 8 verschillende spelers werden gemaakt.

De wedstrijd was
nog geen drie minuten oud of HCSC stond al op voorsprong. Een hoekschop van Martijn kwam via een aantal Vrone-benen bij Milan die het schuttersfeest opende. Even later werd
de score al verdubbeld. Raul werd binnen het strafschopgebied in de rug gelopen en Tijs wist niet hoe snel hij naar voren moest rennen om de toegekende penalty te benutten. Dit deed hij opnieuw overtuigend.

Vrone
, met slechts 12 man afgereisd naar Den Helder, had helemaal niets in te brengen en
HCSC combineerde er lustig op los. De 3-0 was een plaatje. Abe schermde de bal af met zijn lichaam zoals alleen hij dat kan en gaf bijtijds over aan Mats die alleen kon doorstomen richting doel en beheerst scoorde.

Omdat Danny niet wilde achterblijven
bij zijn broer, plaatste hij ook in de 25
e minuut zijn handtekening onder een doelpunt. Hij ontfutselde de bal van een tegenstander even over de middenlijn en stoomde direct zonder een strobreed in de weg te worden gelegd, richting doel en liet de doelman kansloos.

Zelfs doelman Lars
wenste zich met de score te bemoeien want zijn lange bal werd op waarde geschat door Abe die door nog geen 10 paarden kon worden tegengehouden en fraai scoorde. De ruststand werd daardoor 5-0.

Mede doordat de wedstrijd al lang en breed beslist was, zakte na rust de amusementswaarde. HCSC werd slordiger en Vrone was niet in staat om ook maar enig verweer te bieden. Toch slaagden de blauwwitten erin om binnen acht minuten de score uit te breiden naar 7-0. Een vrije trap van Gino kon door de doelman, maar ten dele worden gekeerd waarna Milan in de rebound toesloeg en als enige speler deze middag twee keer tot scoren wist te komen. Zelfs de verdedigers kregen er zin want het was Jeff die treffer zeven binnen knalde. Ook Raul werd in de gelegenheid gesteld om te scoren maar de dieptepass van de als vanouds buffelende Gijs, kon door hem net niet in een doelpunt worden omgezet.

Alhoewel de wedstrijd zeer sportief was moest doelman Lars met geel naar de kant, omdat hij een tegenstander onheus bejegende en moest zijn vervanger Danny zich zowaar gewonnen geven bij een van richting veranderd schot. Ook een Vrone-speler kreeg een tijdstraf na vasthouden waarna HCSC in het laatste deel van de wedstrijd nog twee keer toesloeg. Na vele pogingen prikte Kai dan eindelijk raak uit een hoekschop van Raul en het laatste woord was aan Reinder die ook wat ongelukkig speelde maar toch de eindstand op 9-1 bepaalde nadat Kai niet zelfzuchtig was en zijn collega-spits liet scoren.

Na precies 45 minuten floot de ontspannen leidende scheidsrechter Chella voor het einde en konden we de eerste drie punten bijschrijven. Zo makkelijk als tegen Vrone zullen de komende potjes niet worden want wat dat betreft is dit Vrone geen maatstaf voor het niveau van deze competitie.

Volgende week gaat HCSC op bezoek bij Reiger Boys, een team waartegen we vorig jaar als 19-2 ook al hebben gespeeld en dat belooft zeker geen makkie te worden.