1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

HCSC O23-1 – KGB O23-1   7-2 (5-2)
Scoreverloop: 3) 0-1, 4) 1-1 Abe Louwerens, 11) 1-2, 14) 2-2 Kai van de Bovenkamp, 17) 3-2 Reinder Bos, 26) 4-2 Mats Boon, 36) 5-2 Milan Schop, 55) 6-2 Mike Backer, 67) 7-2 Reinder Bos

Scheidsrechter: Pablos Woort
Geel: speler KGB

Opstelling HCSC: Lars Baanvinger; Jesse de Boer, Tijs Makelaar, Gino van de Bovenkamp, Gijs Tuik; Martijn de Bruin, Mats Boon, Reinder Bos; Kai van de Bovenkamp, Abe Louwerens, Raul Yarzagaray Wissels: Milan Schop, Gavin Gajenthirakumar, Sem Hoekstra, Mike Backer

Na de blamage van vorige week tegen het puntloze Volendam, was HCSC O23 er alles aan gelegen om zich in de thuiswedstrijd tegen KGB weer op een positieve manier te presenteren. De gasten uit Bovenkarspel staan vierde op de ranglijst, maar zoals we weten doet HCSC het vaak goed tegen hogergeplaatste ploegen en dat was nu ook het geval. In een prima gespeelde wedstrijd behaalde HCSC een klinkende 7-2 overwinning. De basis voor deze grote zege werd gelegd in de eerste helft die reeds met een comfortabele 5-2 voorsprong werd afgesloten. Jeff en Danny zaten in de lappenmand, maar Sem en Mike waren weer bereid direct na hun eigen wedstrijd van het tweede aan ter sluiten.

De weergoden waren ons weer niet gunstig gezind, want letterlijk de gehele dag viel de regen gestaagd. Binnen drie minuten stond HCSC al op achterstand. Op de stroperige grasmat bleek de terugspeelbal van Gino op Lars tekort en kon KGB profiteren. Binnen 60 seconden had HCSC de schade gerepareerd. Uit een pass van Kai was het Abe die in twee instanties de 1-1 op het denkbeeldige scorebord bracht.

Maar het ging de eerste helft rap met de doelpunten en toen Lars na dik 10 minuten aarzelde met uitkomen betekende dat helaas direct weer een tegendoelpunt. Maar ook nu vond HCSC weer snel een antwoord met dezelfde twee acteurs als bij het eerste doelpunt in de hoofdrol. Deze keer was Abe de man van de assist en mocht Kai de stand op 2-2 brengen.

Gelukkig was HCSC niet de enige ploeg die wat foutjes maakte want in de 17e minuut werd een voorzet van Jesse door letterlijk alle verdedigers gemist en schoot Reinder ons bij de tweede paal voor het eerst op voorsprong. Voor Jesse was dit zijn hoogtepunt tot nu toe, omdat hij nu ook toetrad tot de magische doelpunten-en assistlijst.

Helaas waren ook bij deze tegenstanders enkele spelers die een kort lontje hadden en om het minste geringste in vuur en vlam stonden of hun ongenoegen verbaal kenbaar maakte. Scheidsrechter Pablos, met zijn 16 jaar verreweg de jongste man op het veld, werd soms flink op de proef gesteld maar bleef de situatie meester.

Het humeur van Kolping Glorie Blijft, waar de letters KGB voor staan, werd er niet beter op toen Abe Mats op avontuur stuurde die bekwaam de 4-2 wist te scoren. Voor rust werd het zelfs ook nog 5-2 toen een lange bal van Tijs ook weer niet echt bekwaam werd verdedigd en Milan wist te profiteren.

Na rust werd het sfeertje niet beter op, omdat diverse KGB-spelers moeite hadden om hun frustraties onder controle te houden. Toch liep HCSC tegen een gele kaart op, maar met 10 man zag het toch kans de score op te voeren naar 6-2. Mike ging aan de linkerkant op avontuur, liep zijn tegenstander er vierkant uit en liet de doelman kansloos.

KGB bleef zich van haar slechte kant laten zien en een aantal spelers ontsnapte aan rood na belachelijke overtredingen. HCSC sprak echter met de voeten en op aangeven van Mike scoorde Reinder halverwege de tweede helft de 7-2. Het bleek het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn, omdat Lars een aantal keer knap een tegentreffer voorkwam en ook werd een derde KGB-treffer na een lange praatsessie afgekeurd wegens buitenspel. Ook een achtste HCSC-goal werd om dezelfde reden afgekeurd.

HCSC liet zich dus weer eens van zijn goede kant zien en uiteraard hopen we dat die lijn zich volgende week doortrekt in de stadsderby tegen FC Den Helder waar in de beker van werd gewonnen.