Scoreverloop: 31) 1-0,  66) 1-1 Kai van de Bovenkamp, 69) 2-1, 73) 3-1, 75) 4-1

Scheidsrechter: Dirk Jonk
Geen kaarten

Opstelling HCSC: Lars Baanvinger; Jesse de Boer, Tijs Makelaar, Gino van de Bovenkamp, Gijs Tuik; Martijn de Bruin, Mats Boon, Abe Louwerens; Raul Yarzagaray, Reinder Bos, Kai van de Bovenkamp Wissel: Milan Schop

Na de knappe prestatie van HCSC O23 van vorige week tegen koploper Foresters, stond nu een bezoek aan het nog puntloze Volendam op het programma. De tegenstelling, met name in de eerste helft, kon niet groter want HCSC was geen schim van zichzelf en leed na een aardige comeback in het tweede bedrijf, toch een 4-1 nederlaag en bezorgde daarmee de thuisclub de eerste punten van dit seizoen.

Gavin wil nog maar niet herstellen van zijn blessure en Danny nam dit weekend zijn intrek in zijn nieuwe huis en zij waren dus deze zaterdag niet aanwezig. Hierbij voegde zich tot overmaat van ramp deze week ook nog eens Jeff die zich lelijk verstapte op de trap en met zijn been in het gips belandde. De spoeling was dus dun bij HCSC dat niettemin vertrouwen had in een goede afloop.

De eerste helft kwamen we echter bedrogen uit want HCSC bakte er maar weinig van. De geestdrift van vorige week leek wel een beetje te ontbreken, zonder bal werd er te weinig bewogen en als zelfs passes over 5 of 6 meter met de regelmaat van de klok niet bij de juiste kleur worden bezorgd, maak je het jezelf erg moeilijk.

Volendam is geen wonderploeg, maar zat er wel kort op en had ook fysiek iets meer in huis dan HCSC. Toch leverde dat geen geweldige kansen op voor de thuisclub terwijl HCSC op een enkel plaagstootje na helemaal geen gevaar kon stichten. Toch kwamen de wijdbroeken na ruim een half uur op voorsprong die ze tot aan de rust vasthielden.

In het eerste gedeelte van de tweede helft leken we een metamorfose bij HCSC te bespeuren. Het zat er nu wel bovenop en dwong al snel een viertal corners af en zowaar kregen we eindelijk kansen. Bovendien besloot ook Tijs zich steeds meer aan het front te laten zien om de aanvallers te ondersteunen. Van Volendam werd er vooralsnog weinig meer vernomen in aanvallend opzicht en we zaten te wachten op de gelijkmaker. HCSC claimde een strafschop na een vermeende overtreding, maar vanuit de middencirkel zag de oudere scheidsrechter er geen kwaad in.

Deze scheidsrechter kenden we nog van de wedstrijd van 19-2 afgelopen seizoen toen hij de wedstrijd bij een 9-0 voorsprong voor HCSC 20 minuten voor tijd beëindigde nadat Volendam de wedstrijd met 9 man was begonnen. Hoewel de man niet direct de wedstrijd beïnvloedde, kan het gewoonweg niet meer als je op deze wijze een wedstrijd leidt.

Verdiend kwam HCSC halverwege de eerste helft toch op gelijke hoogte. Het doelpunt werd in de steigers gezet door een sterke verdedigende actie van Gijs die de bal bij Abe wist te bezorgen. Zijn pass bereikte de vrijlopende Kai die de doelman van dichtbij kansloos liet.

Net op het moment dat we begonnen te geloven in meer, hielp HCSC Volendam een handje. Drie minuten na de gelijkmaker verspeelde HCSC de bal bij de zijlijn en uit de hieruit volgende voorzet werd het 2-1. HCSC was kennelijk van slag en zelfs Lars, normaal gesproken het toonbeeld van degelijkheid, verspeelde de bal ver buiten zijn eigen strafschopgebied waardoor een Volendam-speler de bal in het verlaten doel kon schieten.

Toen het ook kort hierna ook nog 4-1 werd en HCSC de wedstrijd binnen 6 minuten had weggegeven, was de strijd gestreden. Behoudens enkele kansjes was de rol van HCSC uitgespeeld. Jammer was alleen wel dat ook Volendam niet over een trainer beschikt. Net als Foresters is dat kennelijk voor diverse spelers aanleiding om er regelmatig een zeer ongepast taalgebruik op na te houden dat zeker niet in de Dikke van Dale staat. Neemt niet weg dat HCSC met lege handen achterbleef en hopelijk kan in de volgende thuiswedstrijd tegen KGB iedereen laten zien dat deze nederlaag een incident was.