Scoreverloop: 16) 0-1, 50) 0-2, 51) 0-3, 54) 0-4, 57) 0-5, 74) 0-6, 77) 0-7

Scheidsrechter: Pablos Woort
Geel: Gino van de Bovenkamp (HCSC)

Opstelling HCSC: Lars Baanvinger; Jesse de Boer, Tijs Makelaar, Gino van de Bovenkamp, Gijs Tuik; Gavin Gajenthirakumar, Mats Boon, Martijn de Bruin; Raul Yarzagaray, Abe Louwerens, Reinder Bos Wissels: Danny Schop, Milan Schop, Kai van de Bovenkamp

Met een grote thuisnederlaag tegen Koedijk, dat daardoor najaarskampioen werd, kwam er voor HCSC O23 een voetballend einde aan 2023. In de eerste helft kon HCSC de schade nog beperken tot slechts 1 tegentreffer, maar na de pauze stond Koedijk binnen de korst mogelijke keren op 0-5 om uiteindelijk nog 2 doelpunten aan het totaal toe te voegen in het verdere verloop van de wedstrijd.

Danny was weer terug na zijn blessure
, maar zijn optreden was slechts van korte duur want in de rust haakte hij opnieuw geblesseerd af. HCSC was het seizoen ook al begonnen tegen deze tegenstander die destijds in het bekertoernooi een forse 8-3 zege boekte, mede doordat HCSC toen nog verre van compleet was en een aantal spelers nog geen training in de benen had. In de competitie had Koedijk, met uitzondering van een nederlaag tegen Reiger Boys alles gewonnen en zij hadden officieel nog 1 puntje nodig om de vlag in top te kunnen hijsen.

We troffen het weer niet met de omstandigheden, want niet voor de eerste keer de afgelopen tijd, regende het flink en dat maakte dat het veld zwaar te bespelen was en er menig verkleumde speler op de grasmat rondliep. HCSC had het lastig tegen de makkelijk en volwassen spelende gasten, maar wist in de eerste helft de schade toch beperkt te houden tot één tegendoelpunt. Deze treffer kwam tot stand uit een prachtige vrije trap van ongeveer 25 meter die onhoudbaar voor Lars in de bovenhoek verdween. De free kick was toegekend doordat Gino aan de noodrem had moeten trekken en daarvoor terecht met geel werd bestraft.

Hoewel Koedijk de betere ploeg bleef, hield HCSC toch stand al had het regelmatig veel moeite om de bal naar de juiste kleur te spelen. Af en toe was er wel een geslaagde combinatie te bewonderen en uit één van de spaarzame kansen had Kai de gelijkmaker op zijn schoen maar hij kreeg van dichtbij de bal niet tussen de palen.

HCSC dacht na rust de orde nog te kunnen herstellen, maar er lukte de blauwwitten weinig meer. Bovendien was de moed de spelers al snel in de schoenen gezonken, want tussen minuut 50 en 57 scoorde de tegenstander liefst 4 keer en werd HCSC regelmatig overlopen. Alleen Reinder had nog kans om de eer te redden maar stuitte op de keeper. Uiteindelijk voegde Koedijk nog twee treffers aan haar totaal toe en was niemand er rouwig om dat scheidsrechter Pablos de ploegen 10 minuten voor het verstrijken van de 90 minuten de ploegen al naar de warme kleedkamer dirigeerde.

Een jammerlijk einde van dit kalenderjaar waarin HCSC af en toe aardige dingen liet zien maar ook regelmatig mindere wedstrijden op de mat legde. Zeker is dat dit team beter kan maar dan zal wel iedereen ervan doordrongen moeten zijn dat de trainingsopkomst een stuk beter moet. Nu komt het te vaak voor dat we met een beperkte groep op het veld staan of dat de training zelfs moet worden geannuleerd. Hierover zullen we in de winterstop nog met elkaar over gedachten gaan wisselen.

Voorlopig even geen wedstrijden. Pas op 27 januari spelen we de inhaalwedstrijd tegen Blokkers 23-1, een duel dat vorige week geen doorgang kon vinden vanwege vervoersproblemen. Op 3 februari vangt dan de voorjaarscompetitie aan en beginnen we weer op 0 punten met wellicht enkele nieuwe tegenstanders.